tirsdag 30. november 2010

Slitsom helg...

På fredag satte vi oss i bilen og kjørte til Oslo. Og flinke meg fant frem til hotellet på første forsøk (har en tendens til å kjøre meg bort i Oslo..). ;-)
På lørdags morgen tok vi turen fra Oslo til Lillestrøm og Norges Varemesse for å være med på Dogs4All. Igjen fant jeg veien på første forsøk. :-)
Varemessen var gigantisk, men det gikk greit å finne frem der inne. Først var vi en tur innom pinscherklubbens rasestand, før vi fant veien til ringen hvor vi skulle i aksjon. Jeg tror nesten det må ha vært norgesrekord i antall pinschere, og ihvertfall i vår klasse. 11 hannhunder i championklassen!
Azarel har fått 2xBIR fra denne dommeren tidligere, så vi hadde et lite håp om i det minste å få en ok plassering. Men sånn gikk det ikke. Vi røk ut med slett rød, og en middels kritikk. Men Azarel var kjempeflink, og i mine øyne er han jo vakrest i verden. :-)
Så ble vi værende en stund, hilste på masse hyggelige folk og hunder og vi var innom NPK standen igjen. Azarel fikk seg en ny bestekompis i Walter, lederen i pinscherklubben. Stakkars Walter ble fullstendig overfalt av en hoppende glad Azarel! ;-)

Etter å ha tilbragt mesteparten av dagen på varemessen var vi slitne, så da fant vi ut at vi skulle ta turen tilbake til hotellet igjen. Og så begynte den slitsomme delen av helgen...

Like etter at vi kjørte fra Lillestrøm (vi hadde akkurat kommet inn i Rælingtunellen) så stoppet bilen!
Helt uten forvarsel stoppet motoren. Og med nesten to tonn bil er det ikke bare bare å svinge ut til siden uten servo... Kom meg heldigvis ut i en sidelomme, og ble stående der en god stund mens jeg febrilsk prøvde å ringe Erik (det var jo hans bil) for å finne ut hva som var galt. Batterilampen lyste og jeg fikk beskjed om "tcs off" og "check engine." Wæææ! Jeg har jo overhodet ikke peiling på bil!
"Tcs" var tydeligvis traction control, men den knappen ville ikke høre etter... Og "check engine" er igrunnen ikke så lett inne i en tunell...

Fikk omsider startet igjen etter en stund, og kom oss avgårde. Nesten fremme ved hotellet så stoppet bilen igjen. Fikk startet igjen, begynte å kjøre og så stoppet den enda en gang. Kom oss heldigvis helt til hotellet da...
Jeg ringte Erik, Erik ringte Viking og forsikringsselskapet, Viking ringte meg og kom og så på bilen. Forsikringsselskapet anbefalte å sette igjen bilen på verksetd i Oslo og å skaffe leiebil for å komme oss hjem igjen. Så måtte jeg ringe Avis for å få leiebil. Og alt dette på en lørdagskveld etter en lang dag på hundeutstilling.
Trøtte og slitne var vi også. Da vi kom opp på hotellrommet spiste Azarel opp maten sin før han sovnet. Og jeg bestilte pizza på rommet. Og etter maten sovnet jeg også.

På søndag var planen å dra tilbake til Lillestrøm, men uten bil ble den planen skrinlagt ganske fort. Fikk ikke leibilen før kl.13 på søndag, så måtte jeg flytte over hundeburet og få med alle tingene våre til leiebilen.
Men hotellpersonalet var kjempesnille. Lot oss ha rommet til kl.14 og Erik sin bil fikk stå på handicapplass (det var absolutt ikke meningen, men det var den første plassen jeg fant da bilen stoppet utenfor hotellet på lørdag). Og så fikk jeg legge igjen bilnøkkelen i resepsjonen til Viking fikk hentet bilen.

Og så startet vi på den lange veien hjem til Trondheim i en skranglekasse av en leiebil. Den var overhodet ikke noe behagelig å kjøre, så for første (og forhåpentligvis siste) gang har jeg brukt 8 timer på kjøre fra Oslo til Trondheim. Og jeg har vel aldri blitt forbikjørt av så mange... ;-)
Men jeg fant ut at det er bedre å bruke laaang tid og komme helskinnet hjem enn å ikke komme hjem i det hele tatt...
Og Azarel var superflink. :-) Lå i buret sitt og klagde ikke i det hele tatt, selv om det var en fremmed bil med masse rare lyder.
Da vi endelig kom hjem var jeg helt ødelagt i ryggen, så da var det bare å putte i seg litt mat og gå å legge seg. Og det virket som Azarel var helt enig med meg. Han tømte matskåla si før han hoppet rett opp i sengen min og sovnet.

Og nå blir det ikke flere utstillinger før langt utpå nyåret, mot våren/sommeren en gang. Så nå skal vi foreløpig kose oss med vinteren. Håper det blir litt mildere (i skrivende stund er det -14 grader), og litt mer snø til vi skal på pinschertreff på søndag. :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar