mandag 16. august 2010

N UCH SE UCH NV-10 BeeBronx Azarel

Galskap! Fullstendig galskap! Forvirrende, overlykkelig, superstolt galskap! :-) :-) :-)

På fredag satte vi oss i bilen og tok den lange turen til Oslo for å delta på norges største hundeutstilling.
Jeg er like forvirret hver gang jeg kjører i Oslo, så jeg klarte selvfølgelig å kjøre oss bort. Igjen! Var framme på hotellet ca kl.1 på natten... Liten luftetur og rett i seng. Skulle opp igjen kl.7.30 på lørdag, for å komme oss til Bjerke travbane og første dag av Oslo Double.

Vi skulle egentlig ha startet kl.9, men kom ikke igang før ca 9.30. Aner ikke hva forsinkelsen skyldes, for både dommer og ringpersonell var tilstede... Men etter å ha vært på noen utstillinger så blir man vant til å vente litt. ;-) Og det ble da en hyggelig dag rundt ringen. Vi satt sammen med Mari og Gonzo (Azarels bror) som hadde tatt turen fra Sverie. Første gang brødrene møttes i utstillingsringen, så dette ble spennende.
Det var 3 hannhunder i åpen klasse og Azarel ble plassert som nr.1. Men dommeren var veldig tilbakeholden med CK'ene, så vi gikk ikke videre. De eneste hundene som fikk CK var en champion-hann og en champion-tispe.

Gratulerer til Pinbas Quick med BIR og Asktvetens Ebony med BIR og Cert. Begge disse er nå kvalifisert til verdens største hundeutstilling, Crufts. Og Asktvetens Ebony ble N UCH og NORD UCH da hun fikk Certet.

Etter utstillingen dro vi tilbake til hotellet, slitne og sultne. Der var ikke restauranten åpen enda, men hotellet hadde en ordning med Dolly Dimples, så da bestilte jeg pizza og fikk den levert på rommet. Azarel fikk selvfølgelig også smake. Må jo skjemme ham bort litt når vi er på tur. ;-)

På søndag skulle vi ikke møte opp på Bjerke før kl.11, så da fikk vi sove litt lenger. ;-) Sjekket ut fra hotellet og kjørte til utstillingen. Vi var ute i god tid, men det hadde vi egentlig ikke trengt å tenke på. Før oss i ringen var det 50 grand danois som stilte. De hadde begynt kl.9, og skulle egentlig ha vært ferdig til kl.11. Men tiden drøyde ut og klokken var nærmere 13 før det endelig ble vår tur.
Dommeren var veldig nøye og tok seg god tid med hver hund. Og da han plasserte hundene i hver klasse forklarte han også hvorfor han gjorde som han gjorde. Jeg synes det er flott når dommerne gjør det på denne måten, selv om det tar ekstra lang tid. Man får mer innblikk i hva dommeren tenker og ser etter når han gjør det på denne måten. Og dommeren var en veldig hyggelig svensk herre som smilte hele tiden, og det så ut som han virkelig likte det han holdt på med. :-)

Så ble det omsider pinschernes tur. Først var det juniorklasse hannhund. Ingen med CK. Ingen unghundklasse, så da ble det vår tur. 3 hannhunder i åpen klasse. Dommeren så på hundene, og vi måtte løpe en runde. Azarel var først og dommeren kjente på ham og så på tennene. Løpe litt mer og så stille opp foran dommerteltet. Jeg hørte ikke hva dommeren sa til skriveren, men vi fikk da med oss en rød-sløyfe så da var vi gjennom det første nåløyet. Så var det de to andre hundene sin tur. Så måtte vi løpe enda en runde og så stille opp en gang til.
Og jeg ble så glad da dommeren pekte på oss og så "nr.1 med CK." Han forklarte at han synes Azarel hadde de beste proporsjonene og at han var litt kortere i ryggen enn de to andre. Tror kanskje han synes de to andre var litt for grove. Gonzo er jo mye kraftigere enn Azarel, og Solan, den tredje hannen, er også litt kraftigere enn Azarel.

Så var det ut av ringen og vente til championklassen ble ferdig. Og mens vi stod og ventet sa Mari til meg at "nå får dere jo Certet også." Så langt hadde jeg ikke rukket å tenke, men det hadde hun jo helt rett i siden Azarel var den eneste før championklassen som hadde fått CK. Og jeg ble så glad! :-)
Azarel endte som beste hannhund og fikk også med seg Cacib'et og Norsk Vinner tittelen! :-)

Så måtte vi jo vente til tispene ble ferdige, før vi skulle inn og konkurrere om BIR og BIM. Der gikk vi mot en champion-tispe. Stille opp hundene og så løpe en runde. Og så ble Azarel plassert først enda en gang! Herregud, for en dag! :-)

1.KVAL, 1.KONK, CK, CERT, 1.BHK, CACIB, BIR
Norsk Vinner 2010
Norsk Utstillingschampion
Svensk Utstillingschampion

Er det mulig?!? :-) Jeg ble så glad! :-) Og så vannvittig stolt av vakre lille gutten min! :-)

Gratulerer til Asktvetens Ebony som også ble Norsk Vinner!

Gratulasjonene strømmet på fra folk rundt ringen. Og så måtte vi ha BIR/BIM-bilde sammen med dommeren. Og så måtte vi hente alle premiene. 5 nye rosetter til å henge på veggen. Og pokal med inngraveringen "BIR Norsk Vinner 2010."
Fy søren, så gøy dette var! :-)
Ringe Pia, ringe Erik, ringe mamma. :-) Finne Nina som hadde stand på utstillingen. :-) Snakke med Kjersti som vi møtte ved NKKs stand. :-) Masse sms med gratulasjoner (jungeltelegrafen går fort..). :-)

Det var kjempefint vær og varmt, så etter alt dette orket vi ikke å vente på noen gruppefinale. Så da satte vi oss i bilen og startet på hjemveien. Stoppet på McDonalds og kjøpte hamburger. Jeg tror aldri en BigMac har smakt så godt før... ;-) Og så kjøpte jeg med en liten hamburger i tillegg... Den nybakte championen måtte jo også få! :-)

Stoppet på veien for å kjøpe kaffe, og da møtte vi på Sylvia og Anita som også hadde vært på utstilling og var på vei hjem. Enda flere gratulasjoner. :-)
Tror jeg satt med et smil om munnen hele veien hjem... ;-) Og lillebøll lå i buret sitt og sov nesten hele veien. Det tar på å få tre titler på en gang... ;-)

Var hjemme igjen ca kl. 23 på søndag, og da var det rett i seng. Jeg var så glad og så sliten at jeg nesten ikke fikk sove... Lever lenge på denne triumfen. :-)

Tusen takk, Pia, for denne fantastiske lille gutten! :-) Det hadde ikke vært mulig uten deg! :-)

Og det kommer selvfølgelig bilder etter hvert... :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar