torsdag 30. august 2012

En ulykke kommer sjelden alene...

Får vel ta det fra begymmelsen igjen...
Vi var på helgetur til Sverige første helgen i august, dobbelutstilling i Svenstavik. Både Azarel og Kharon var jo påmeldt, men det ble bare Kharon som stilte siden Azarel hadde diger bandasje på halen.
Og det gikk jo riktig så bra for Kharon sin del. 1xBIR og 1xBIM på to dager er jammen ikke verst for min lille klovn. :-)

BIM Hickson King Kharon & BIR Lilla Enebys Ze' Zippan
 

Azarel var, som vanlig, verden beste reisefølge, og tålmodigheten selv når det skulle skiftes bandasje på halen.
Det ble også tid til litt leking og ferie ved Storsjøen. :-)
 
My boys
 
Azarel har jo også gått store deler av sommeren med bandasje på halen, og en uke etter at vi kom hjem fra Sverige så hadde han enda en ulykke.
Vi var ute på kveldstur og møtte en annen hund som bor i nabolaget, en hvit gjeterhund. Azarel ble jo angrepet av en golden retriever da han var liten, så han er ikke spesielt glad i store hvite hunder. Og han mente nok at gjeterhunden ble litt for nærgående, så Azarel gjorde et utfall mot gjterhunden og gjeterhunden svarte. Jeg så jo at Azarel fikk litt vondt, men kunne ikke se noe spesielt i mørket. Men da vi kom inn så jeg at Azarel var helt blodig på venstre side av kroppen, og han hadde to hull over ribbeina. Jeg synes det ene såret så ganske dypt ut, så da ble det en tur til veterinæren den påfølgende dagen, noe som resulterte i to sting i siden og enda mer bandasje.
Så nå har stakkaren gått med bandasje rundt brystet, i tillegg til på halen, de siste to ukene.
 
Azarel med bandasjene
 
Det var utstilling sist helg også, og igjen var begge gutta påmeldt. Men siden Azarel nå hadde enda mer bandasjer enn sist så var det igjen bare Kharon som stilte.
Han har sine øyeblikk i ringen, men det er tydelig at han trenger en god del mer trening (noe som også fremgår av kritikken fra søndag). Hehe. Men han ble BIR-valp begge dager, så det må vi si oss godt fornøyd med selv om han var den eneste valpen. :-)
 
Kharon i ringen
 

Sist mandag dro vi til veterinæren for å fjerne bandasjer og sting, og for å ta siste kontrollrøntgen av halen. Lykken var stor da vi var ferdige hos veterinæren og Azarel endelig kunne vifte ordentlig med halen igjen! :-)
Det ser ut som halen har grodd ganske bra etter laserbehandlingen, men det er en liten skjevhet der bruddet var. Håper det ikke vil vises når all pelsen kommer tilbake da, men jeg får uansett veterinærattest på hvorfor det er en bitteliten "kul" på halen.
 
Håper det blir lenge til neste gang, men jeg mistenker at det kan bli allerede neste år...
Tenkte over det her om dagen, og min lille ulykkesfugl har hittil skadet seg en gang i året:
 
Da han var ca 5mnd var han ute og lekte med Bono. De hadde lagt seg under benk, og da Azarel skulle reise seg traff han rett på en skrue og fikk revet av litt hud og pels på ryggen.
Da han var 1,5 år løp han i fjæra og skar seg i tåa, så han måtte sy 3 sting.
Da han var 2,5 år kuttet han seg på en skarp stein, så noe av huden på sporen på det ene beinet ble nesten revet av. Han slapp å sy, men måtte gå med bandasje i et par uker.
I fjor, da han var 3,5 år, var det ingen alvorlige hendelser.
Og nå, når han er 4,5 år, ble det dobbelt opp med både brudd i halen og sting i siden.
 
Men vi får håpe at han er ferdig med ulykkene nå, min lille øyensten.
 
Neste utstilling blir på Steinkjer 8.september. Begge gutta er påmeldt her også, men Azarel mangle jo litt pels her og der etter alle sår og all barbering, så vi får bare vente og se om han stiller eller om det blir bare Kharon denne gangen også. ;-)
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar